[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.22″][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.27.4″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

I 2017 udkom filmen Darkest Hour om Winston Churchills tid som premierminister i Storbritannien under anden verdenskrig. Den følger Churchill og viser hvordan han får vendte stemningen i det britiske parlament og hos det britiske folk. Han får skabt en politisk og folkelig kampvilje mod Hitler, som på det tidspunkt havde besat store dele af Europa.
I en af hans store taler i Parlamentet, viser han sine helt unikke evner som retoriker. Med fast stemme understreger han; “We will fight on the beaches. We will fight in the fields. We will fight on the hills. We will fight everywhere.”

Churchill var en mesterlig taler med nogle helt unikke retoriske evner. Han forstod at ordene har en afgørende betydning. Han havde et utroligt stort ordforråd, som han evnede at omsætte til tydelige billeder og kraftfulde udsagn.
Hans storladne formuleringer har haget sig fast i eftertiden og udsagn som disse, vil heldigvis aldrig blive glemt:
”Jeg har ikke andet at tilbyde end blod, slid, tårer og sved”, ”Dette var deres fineste stund”, Aldrig har så mange haft så få at takke for så meget”.

Du kan finde danske Winston Churchill citater her.

Er du tilhænger af citater på originalsproget, kan du finde engelske Winston Churchill citater her.

Winston Churchill var premierminister i Storbritannien fra 1940 til 1945 og igen fra 1951 til 1955.
Churchill var ligeledes en flittig forfatter og fik skrevet 37 bøger og han nåede at male mere end 500 malerier. Han skrev primært populærhistoriske bøger samt værker om samtiden. Churchill er den eneste britiske premierminister, som har modtaget Nobelprisen i litteratur og var den første, som blev udnævnt til æresborger i USA.
Han blev født den 30. november 1874 og døde den 24. januar 1965.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

(Visited 936 times, 1 visits today)